top of page

Delfiakake

20201204_121234.jpg

Dette er en kake jeg ikke hadde noe forhold til men som mannen min var vant til hjemmefra og hadde som en av sine juletradisjoner. Denne lages ikke hvert år, men den ER veldig veldig god, så den burde egentlig lages oftere. Oppskriften er hentet fra www.mills.no

  • 250 gram kokesjokolade

  • 4 ss sterk kaffe

  • 250 gram Delfia

  • 2 stk egg

  • 3 ss sukker

  • 0.5 pk søt kjeks (f.eks. Per-kjeks)

  • 200 gram marsipan

  • 200 gram geletopper

Slik gjør du

  1. Lag sterk kaffe og sett den til side.

  2. Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.

  3. Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.

  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  5. Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.

  6. Tilsett så 4 ss sterk kaffe og bland alt godt sammen.

  7. Kle en form med aluminiumsfolie. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst.

  8. Sett Delfiakaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten.

  9. Pynt kaken med gelétopper, sjokoladetopper og eventuelt marsipan eller seigmenn etter ønske.

  10. Dekk kaken til og oppbevar den kjølig til den skal spises.

  11. Tips! Om du ikke får tak i Per-kjeks kan du erstatte disse med annen søt kjeks som Marie-kjeks.

bottom of page