top of page
Iskonfekt
![Screenshot_20200824-110711_Instagram.jpg](https://static.wixstatic.com/media/d7a899_d4aed01311dd4aceb2e45047e055a5e3~mv2.jpg/v1/fill/w_275,h_276,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/Screenshot_20200824-110711_Instagram.jpg)
Iskonfekt er den julekonfekten som var viktigst
for meg som liten.
Mamma laget dette hver jul,
og det var alltid den jeg ventet mest på.
Den er enkel å lage, god å spise og bringer frem mange gode juleminner.
Ingredienser
2 plater kokesjokolade
100 gram delfiafett
Sukkertopper
Hasselnøttkjerner
Konfektformer
Start med å smelte delfiafettet i en kjele på lav varme.
Når fettet er smeltet har du oppi kokesjokoladen i biter,
rør til du får en jevn blanding.
Sett frem konfektformer på et brett
som får plass i kjøleskapet,
legg 1/2 sukkertopp i halvparten av formene
og 1 hasselnøttkjerne i den andre halvparten.
Bruk en øse og hell sjokoladeblandingen oppi formene.
Sett brettet i kjøleskapet et par timer
til konfekten har stivnet,
og legg de over i et tett glass eller boks
og oppbevar i kjøleskap.
![GlitterPhoto_Dec012020_144829.jpg](https://static.wixstatic.com/media/d7a899_54477efbbb7b427485696420d6468c9f~mv2.jpg/v1/fill/w_285,h_285,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/GlitterPhoto_Dec012020_144829.jpg)
bottom of page