![Screenshot_20200824-110746_Instagram.jpg](https://static.wixstatic.com/media/d7a899_f4599aa46fa24aebad72deb04864b2a4~mv2.jpg/v1/fill/w_329,h_320,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/Screenshot_20200824-110746_Instagram.jpg)
100 g smør
3 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
3/4 dl sukker
1 ts bakepulver
ca 2 ss lys sirup
Ingredienser
Disse småkakene er nydelige, med en deilig smak av karamell.
De er enkle å lage, og kakeboksen blir fort tom!
Karamellkaker
Fremgangsmåte:
Legg frem smør litt før du starter så det blir romtemperert.
Finn frem alle ingredienser.
Så har du mykt smør, sirup, sukker og vaniljesukker oppi en bolle, pisk det sammen til en smørkrem.
Tilsett mel og bakepulver i smørkremen. (Gjerne sikte det inn)
Kjør i kjøkkenmaskin eller kna sammen med hendene til du får en jevn deig. (Jeg pleier å kjøre den litt i kjøkkenmaskinen først og så kna den til en jevn deig etterpå, blir ofte litt smuldrete i maskinen)
Så deler du deigen i 4. Trill de ut til 4 ca like lange ruller (ca like lange som stekeplaten)
Legg bakepapir i stekepannen og legg rullene der.
Trykk rullene flate med en gaffel, hardt nok til at det blir striper etter gaffelen.
Stek kakene midt i ovnen på 175°c i ca 12 min.
Når kakene har blitt lunkne skjærer du de i passe store biter (ikke vent for lenge, da har de lett for å sprekke når du deler de). Avkjøl kakene litt før du flytter de over på rist. Avkjøl helt før du putter de over i en tett kakeboks.