Risboller
Er det noe jeg er sær på så er det risboller. Det finnes så mange forskjellige oppskrifter og det er stor forskjell i smak og konsistens. Mamma sine risboller er verdens beste!
Hun har alltid sagt til meg: Det viktigste når du lager risboller er å ikke ha for mye ris, da blir de tørre, og det er ikke godt. Risboller skal være fulle av sjokolade, myke og deilige. Som mammaer flest så lager mamma risbollene sine på slump. Og jeg klarer ALDRI å få mine like bra som de hun lager. Derfor baker vi ofte dette sammen, jeg og mamma 🤍
Ingredienser:
1 pk delfiafett
350 gram melis
1 egg
1 ts vaniljesukker
Kakaopulver
Kaffe
Puffa ris
Smelt delfiafettet på lav varme
Avkjøl litt
Hell fettet i en bakebolle
Ha melis i det avkjølte fettet
Ha oppi et sammenpisket egg og vaniljesukkeret, pisk godt, det kan se litt rart ut nå!
Ha litt kaffe i en kopp (det er her jeg sliter uten mål, men prøv deg frem. Ca 1 dl kanskje)
Ha oppi ca 3 SS kakaopulver i kaffen
rør godt sammen, det skal bli til en tykk grøt. (fyll på med kaffe/kakao til det er en tykk grøt)
Hell kaffe/kakaoblandingen oppi bakebollen, rør godt og smak, syns du den trenger mer sjokolade/kaffesmak, så lag litt mer sjokolade/kaffe-grøt og ha i.
Så heller du i puffet ris, pass på at det er nok til at røren ikke er rennende, men heller ikke så mye at den blir for fast.
Det kan hende du må fylle på med litt puffet ris etterhvert som du bruker av røren.
Bruk to spiseskjeer og sett topper på en bakepapirkledd langpanne.
Sett kjølig til det har stivnet.
Oppbevar kjølig i tett boks.