top of page

Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt er vår store favoritt. Verdens beste julekake hvis du spør meg.

Denne vokste jeg opp med at  ble kaldt sjokoladebitskiver, men har skjønt senere at de heter

Sarah Bernhardt og er veldig veldig populære. Her er oppskriften jeg har fått av min mamma.

Jeg lager også disse med gul krem. Oppskrift på de finner du ved å trykke HER.

Ingredienser

Bunner:

200 g mandler

200 g melis

2 eggehvitter

Smørkrem:

100 g smør

1 eggeplomme

2 ss kakao

1 1/2 dl melis

1-2 ts vaniljesukker

150 g kokesjokolade

* Mal mandlene (bruk helst en god gammeldags kvern)

* Bland de malte mandlene med melisen

* Pisk eggehvittene stive og tilsett de i mandel/melisblandingen. vend det forsiktig inn til du får en smidig deig.

* bru to skjeer og sett små klatter på en bakepapirkledd langpanne.

*Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

* Avkjøl på rist

Til smørkremen pisker du romtemperert smør, sammen med melis, eggeplomme, kakao og vaniljesukker til du har en glatt krem.

Legg kremen i topper på den flate siden av kakene.

*Avkjøl så i ca 1 time.

Dypp tuppen av smørkremen i smeltet kokesjokolade

Avkjøl kakene til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar kaldt, helst i fryseren, da holder de seg seige og gode i lang tid. Og de er veldig kjappe å tine opp.

GlitterPhoto_Dec142020_171839.jpg
Screenshot_20200824-110804_Instagram.jpg
bottom of page