top of page

Serinakaker

Serinakaker er gode gammeldagse julekaker. Småkaker, tørre kaker vil noen kanskje si. Men aiaiai så godt!

Dette er barndomsminner på høyt nivå for meg. Mamma som laget trippel oppskrift og satte bollen i kjøleskapet, for så å finne en halvtom bolle dagen etter.. Og alltid lo vi godt av pappa som nektet for å ha sniki seg innom kjøleskapet iløpet av natten ❤

(Deigen er nesten det beste med å bake disse kakene, det er definitivt lov å smugspise litt av den!)

GlitterPhoto_Dec012020_175429.jpg

Ingredienser:

250 g mel

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

150 g smør

1 egg

Perlesukker

Mandler

Egg til pensling

18031895491242056.jpg

* Bland mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver sammen.

 

* Tilsett smør i terninger og sammenvispet egg og kna det inn

(Bruk evt K-krok på kjøkkenmaskin, men det kan hende du må kna litt med hendene til slutt for å få en glatt deig.

 

* Trill deigen til en lang pølse, del deigen i ca like store deler(ca 30 stk)

 

* Trill hver del til kuler.

 

* Legg kulene på en bakepapirkledd langpanne.

 

* Trykk kulene flate med en gaffel (dypp gaffelen i mel mellom hver kake så slipper du at den henger fast)

 

* Pensle kakene med sammenvispet egg

 

* Strø over hakkede mandler og perlesukker

*Stekes på 185 grader i ca 15 minutter

 

* Avkjøl på rist

 

* Oppbevar i tett kakeboks

Screenshot_20200824-110731_Instagram.jpg
20201201_165011.jpg
bottom of page