Sjakkruter
![17923761280351230.jpg](https://static.wixstatic.com/media/d7a899_e1854e6cd4de401aa042a9e6d8c3b7ea~mv2.jpg/v1/fill/w_370,h_370,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/17923761280351230.jpg)
Ingredienser
250 gram siktet hvetemel
200 gram smør
100 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
Start med å blande mel og Melis i en bolle.
Smuldre inn romtemperet smør enten med en mixer eller for hånd. Kna deigen videre helt til du får en glatt og fin deig (man må helst kna for hånd på slutten ihvertfall)
Så deler du deigen i to like store deler.
I den ene delen knar du inn vaniljesukker.
I den andre delen knar du inn kakaopulver.
Så deler du både vaniljedeigen og kakaodeigen i to emner hver.
Trill alle fire emnene til lange pølser. Nå har du to lyse pølser og to mørke pølser.
Legg en lys og en mørk pølse inntil hverandre. Så legger du en mørk pølse oppå den lyse og en lys oppå den mørke. Trukk de lett sammen (Kan godt legge til på plastfolie og surre plastfolien rundt for å få det godt festet sammen.
Legg rullen i kjøleskap i ca 30 minutter. (evt fryse i 10 minutter)
Skjær pølsen i skiver som er litt under 1 cm tykke.
Legg skivene på en stekeplate med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppbevar i tett kakeboks